Saturday, January 9, 2010

pengakuan lagiii..

hi allz..lama tak update.wpun lame tak update sy still ikuti perkembangan rakan2 diet yg len..pendek kata jadi silent readers laa ni.di sini nak bt pengakuan bhw hari ini iaitu hari ahad 10 januari,lbh kurang kul 8.30 pg sy telah memakan beberapa suap nasi lemak..puncanya my mom's force me utk rasa nak nasik lemak tu cz katanye it's very delecious..so,tak kan laa tak rase,susah2 dia beli kan..tp mg sedappp sgtt..sbnrnya nasik bukanlah punca utama kegemukan..as for me wpun tak mkn nasik,my weight tetap naik..corak pemakanan kite yg penting.aduhhh,tensen r...cmana la nk bejya turunkan berat cam einaz,ika n yg lain yg telah bejya 2runkan brat dgn suksesnya??kagum r...

2 comments:

Mia-Ina said...

insyaAllah pasti adik boleh..teruskan usaha & plan tindakan menu ye dik...& jom workout

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

hai there..
u ade tanya macamana nak kurus n u ade cakap nasi bukan penyebab berat badan u naik..

memang betul pun.. nasi bukan penyebab utama.. masalahnyer, bile i tengok your menu.. sume benda goreng2 u makan.. u makan sosej.. bagi i, lagi elok makan nasik daripada sume tuh.. pasal nasik carbo, sosej n benda goreng2 tuh lemak..

u should change ur menu.. bertukar laa pada benda yang stim, grill.. and perlu banyak membaca lagi pasal nutrisi.. kena ambik tau pasal kalori sumer..

cube 3 bulan je, elak benda goreng2 n lemak2 sume.. elak benda manis.. confirm u leh turun berat badan..